mandag den 21. februar 2011

Joy Morgan - Time is strange.

Jeg tjekkede lige ind på min MySpacekonto, hvilket ellers sker sjældent.

To ting gjorde mig dog rigtig glad denne gang. Først og fremmest det nye beta-design. Det klæder den gøglerside rigtigt godt at få styr på sin web 1.0 udstråling. Af samme grund har jeg kun krattet overfladen af MySpaces muligheder for socialiseren og lige nøjagtigt sneget mig op på fem venner.

Den anden fantastiske ting, var at finde et spritnyt nummer (afspillet to gange) fra den danske sangerinde Joy Morgan.


[Tryk og læs videre]


Find flere artister som Joy Morgan Myspace Musik

I playeren på hendes profil har der et stykke tid ligget nummeret ; Same old song , en knitret , triphoppet sang med fine referencer til Massive attack og Portishead.
En lyd, jeg i en moden alder, stadig kan sætte pris på når det sniger sig forbi mine diverse digitale og analoge afspillere.

Men nu lå Time is strange der pludselig, og blev på en fin måde min aftens overskrift på mit MySpace tjek-in. Jeg startede nemlig med i min inbox at finde en kladde, der var et halvt års tid gammel. Hvorfor den lå der, erindrer jeg ikke, men det var en lille mail til Joy Morgan om hvad den kryptiske besked ; 2011 tba på hendes MySpace, mon egentlig betød. Jeg sendte mailen afsted, og da jeg efterfølgende tjekkede min håndfuld venners musikalske bedrifter, fik jeg straks svar på førnævnte spørgsmål.

Time is strange er et skønt nummer, hvor produktionen måske nok er lidt kedelig, men vokalen med snærten af bittersødme , får det til at fungerer rigtigt godt .

Til plademesse i Nørrebrohallen, spurgte jeg Sonny B aka Dj Typhoon om hvad der mon var i støbeskeen for Joy Morgan. Tilsyneladende er der noget på vej med den næste NBTBs udgivelse, der rammer gaden i indeværende år.

Photo Casper Sejersen


Derudover;
Jeg har altid været vild med nummeret Cant I be loved fra Nobody beats the beats anden cd (2002) og første dobbeltlp (2004) - The second coming.

Cant I be loved er altid et godt spillenummer ude i byen, og særligt hvis feelingen er på svensk nysoul som den labelet Swedish brandy repræsenterede med hhv Linn & Freddie .

Produktionen omkring Joys stemme i Cant I be loved er perfekt. Den bittersødme, der så smukt fremføres, komplimenteres af fine detaljer med brasilianske aner, lange klangflader under beatsene og Rhodes, og glad-i-låget fuglekvidder. At der så også var penge til at lave en hæderlig og dejlig video fra en sommerdag i Kbh, hvor Joy Morgan distanceret er iscenesat i en fin gammel Mercedes, er også med til at løfte sangen .

Kendere af dansk hip hop, fra den abstrakte ende af skalaen, vil givetvis kende hendes samarbejde med Pelding på cden Pelding & Joy Morgan ; Spine(2005) , og senere med vokal på nummeret Nothing fra Peder´s fine plade ; And he just pointed to the sky (2007).

Medtages her skal i særdeleshed også pladen fra Holbek : Frit løb.


Den er udgivet i 2009 på Sonny B recordings og det var labelbossen selv, der pushede den på mig. Det har jeg ikke fortrudt et sekund. Jeg nævner den her, idet Joy Morgan synger på nummeret : Mættede dage, der som titlen antyder er med dansk tekst. Nummeret kredser om stedet man kan tage hen når drømmene er forbi.
Af covernoterne fremgår det, at vokalen er indspillet derhjemme.

Yderligere info, der kan bidrage til skriveriet her, modtages med glæde.

EDIT ;
Det er åbenbart et organisk stykke skriv det her .

Jeg faldt først nu over gruppen "Dynamoe", der i 2004 udgav albummet "Coming home".
Der er Myspace og Facebooksider for bandet . Det lyder i nedenstående optagelse rigtigt skønt, på en stille og blåtonet måde .




Her er der en live version af nummeret "Said and undone" fra albummet "Coming Home". Det er iøvrigt fra Rust, den 14 maj 2004.
Dynamoe har givet deres musik fri på hjemmesiden, og ladet det være op til brugeren at donere via Paypal for downloads.

PS;
Jeg var fornylig så uheldig at finde en cd med en rædderlig udgave af Terence Trent Darby´s ; Sign your name across my heart. Det er danseproduktioner, fjernt fra det knitrede og triphoppede univers som Joy Morgan hidtil har vist at befinde sig godt i. Den skal kun nævnes for fuldstændighedens skyld. Puha en stinker.

Ingen kommentarer: